C5 byłoby najfajniejsze gdyby nie ta przedziwna kierownica z nieruchomym środkiem...
Problem ze światłami mijania
Zwiń
X
-
Problem ze światłami mijania
Witam
Mam Octavię z 1999r 1.9Tdi GLX Liftback.
Dzisiaj rano jadąc do pracy zauważyłem że nie świeci kontrolka na desce odpowiedzialna za światła mijania. Jak się okazało światła mijania też nie świecą. Świecą za to postojowe oraz drogowe, z tym że po włączeniu drogowych także nie pali się kontrolka na desce. Światła przeciwmgłowe świecą normalnie wraz z kontrolkami na desce.
Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki od świateł i są ok. Nie wiem czy to istotne ale deska się podświetla normalnie.
Samych żarówek jeszcze nie zmieniałem ale wydaje mi się że raczej powinny być dobre bo obie na raz by się nie spaliły i chyba drogowe by nie świeciły?
Co może być problemem?
-
-
Jest jeszcze inna metoda, bo ten przełącznik da się zregenerować, robiłem to kiedyś u siebie. Wyjmujesz całość, i rozbierasz go, mimo, że jest teoretycznie nierozbieralny ( w szczegolnosci mam na mysli regulacje intensywnosci), wtedy można tam wyczyścić kilka rzeczy/styków, i jest spora szansa, że zadziała.Auto jest Bogiem, a prędkość nałogiem.
Komentarz
-
Komentarz